Fysiotherapie

Praktijk informatie

Fysiotherapie Fitness Feenstra is een uitgebreid centrum waar diverse disciplines en specialisaties intensief samenwerken om iedere patiënt zo goed mogelijk hulp te bieden. Wij werken nauw samen met de huisartsen in de regio. Binnen onze praktijk zetten wij ons in om middels een open en enthousiast beleid een goede sfeer voor onze werknemers en patiënten te creëren. Dankzij onze fysiotherapie, beweeg- en leefstijl coaching en personal training zijn wij met recht het adres in beweging en gezondheid.​​​​​

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij behandelt mensen die in het dagelijks leven belemmerd worden. Samen werken we aan het vergroten van de bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Samen wordt er een behandelplan opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen, situatie en mogelijkheden. 

Doel van een fysiobehandeling kan zijn: pijnvermindering, spierversterking, spierontspanning, coördinatie verbetering etc.

Tijdens de behandelingen maak de fysiotherapeut gebruik van oefentherapie, massagetechnieken of fysische apparatuur

Het doel van de behandeling is in principe therapeutisch, dat wil zeggen: de fysiotherapeut probeert de patiënt beter te maken, maar daarnaast kan de therapie ook preventief zijn, dat wil zeggen: je probeert herhalingen van de aandoening te voorkomen. Ook is het mogelijk dat de klachten niet meer kunnen verbeteren. Dan richt de fysiotherapeutische behandeling zich vooral op het minimaliseren van de klachten en het zo optimaal en comfortabel functioneren.

Je kunt bij ons o.a. terecht voor:

Algemene fysiotherapie, revalidatie, medische fitness, ademhaling en ontspanning therapie, medical tapen, nek- schouder- arm therapie, myofasciale pijn therapie, sportbegeleiding.

Om de behandelingen zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen, vragen wij u:

 • Uw verzekeringspolis na te lezen wat betreft het aantal behandelingen dat uw verzekering vergoed;
 • Bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee te nemen 
 • Een eigen handdoek mee te nemen i.v.m. de hygiëne;
 • Afmeldingen 24 uur van tevoren door te geven anders worden zij in rekening gebracht;
Veelgestelde vragen (FAQ)

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Vergoeding fysiotherapie jongeren onder 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder
Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf.
Wij raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen (voorkeur gaat uit naar een aanvullende verzekering met in ieder geval 20 behandelingen).
Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

FFF heeft overeenkomsten met de volgende zorgverzekeraars:

 • Achmea (Zilveren Kruis, DeFriesland, Interpolis en FBTO)
 • VGZ (Univé, VGZ, IZA)
 • CZ (NaNederlanden, OHRA)
 • Menzis
 • ONVZ
 • Zorg & Zekerheid
 • ASR
 • DSW
 • Caresq en Aevitea

 

 

Indien u slecht ter been bent of geen mogelijkheid heeft om op de praktijk te komen is het mogelijk om fysiotherapie bij u thuis te komen. Meestal is hiervoor wel een verwijzing nodig van een (huis)arts.

Wij hebben op dit moment geen wachtlijst. Wij streven erna iedereen zo snel mogelijk in te plannen. Dit lukt ons altijd binnen 4 werkdagen.