Fysiotherapie

Praktijk informatie

Fysiotherapie Fitness Feenstra is een uitgebreid centrum waar diverse disciplines en specialisaties intensief samenwerken om iedere patiënt zo goed mogelijk hulp te bieden. Wij werken nauw samen met de huisartsen in de regio. Binnen onze praktijk zetten wij ons in om middels een open en enthousiast beleid een goede sfeer voor onze werknemers en patiënten te creëren. Dankzij onze fysiotherapie, beweeg- en leefstijl coaching en personal training zijn wij met recht het adres in beweging en gezondheid.​​​​​

Algemene fysiotherapie

De algemene fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut behandelt op verwijzing van een arts. De fysiotherapeut kan zijn deskundigheid ook inzetten bij advisering of begeleiding van patiënten en sporters.

Om de behandelingen zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen, vragen wij u:

 • Gebruik te maken van de ruime openingstijden. Behandelingen buiten deze tijden is op afspraak mogelijk;
 • Uw verzekeringspolis na te lezen wat betreft het aantal behandelingen dat uw verzekering vergoed;
 • Bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een eigen handdoek i.v.m. de hygiëne;
 • Afmeldingen 24 uur van tevoren door te geven anders worden zij in rekening gebracht;
 • Fysiotherapie Fitness Feenstra is niet aansprakelijk voor uw eigendommen;​​​​​​​
Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar onze locatie te komen, kunnen wij u ook thuis bezoeken.

Behandeling op afspraak

Voor een consult dient u altijd vooraf een afspraak te maken. Telefonisch kunt u een afspraak maken op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 op 0517 342 415.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of heeft u vragen, geef het aan bij het maken van de afspraak, dan kunnen wij hier rekening mee houden in onze agenda. 

Nek- Schouder- en Armtherapie

Door middel van verschillende behandeltechnieken wordt de klacht vanuit het gehele nek-, schouder- en armgebied behandeld. Het bewegen van de schouder is een complex mechanisme. Het samenspel tussen de verschillende structuren en botten is een uitgebalanceerd geheel. Elk onderdeel binnen deze keten kan een verstoring van het bewegen veroorzaken en pijnklachten geven. Na het behandelen van de pijnklachten wordt een traject van stabilisering gevolgd waarin training van de aangedane structuren vereist is.

Sportbegeleiding

Sportbegeleiding is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Uw sportbegeleider kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping en mobiliserende technieken. Hij traint u specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. Na het behandelen van de pijnklachten wordt een traject van stabilisering gevolgd waarin training van de aangedane structuren vereist. 

Voor welke klachten en vragen is sportbegeleiding geschikt?

 • Sportblessures
 • Advies voor blessurepreventie
 • Advies in sportkeuze (materiaal, kleding en schoeisel)

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Vergoeding fysiotherapie jongeren onder 18 jaar
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder
Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf.
Wij raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen (voorkeur gaat uit naar een aanvullende verzekering met in ieder geval 20 behandelingen).

Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Verwijzing
U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

Zorgverzekeraars
In het onderstaande overzicht vind je alle concerns, de bijbehorende onderliggende verzekeraars/labels en de marktaandelen per concern
FFF heeft overeenkomsten met de volgende zorgverzekeraars:

 • Achmea (Zilveren Kruis, DeFriesland, Interpolis en FBTO)
 • VGZ (Univé, VGZ, IZA)
 • CZ (NaNederlanden, OHRA)
 • Menzis
 • ONVZ
 • Zorg & Zekerheid
 • ASR
 • DSW
 • Caresq en Aevitea